Selecteer een pagina

De derde bijeenkomst van Club Stedelijk vond op dinsdag 12 december plaats in Amsterdam.

We werden om 16.30 uur ontvangen in filmmuseum Eye. Hier kregen we een inspirerende rondleiding. Eye wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie.

Onder leiding van Timo de Rijk volgde na de rondleiding het inhoudelijke programma. Eerste spreker was niemand minder dan Ben Tiggelaar. Ben is een Nederlandse bedrijfskundige, schrijver van managementboeken en trainer. Hij wordt getypeerd als managementgoeroe. Ook is hij columnist bij het NRC en de Intermediair. In Nederland werd hij met name bekend van zijn seminar ‘MBA in 1 dag’. Met zijn presentatie ‘Innovation is people business’ gaf hij een aantal praktische tips over hoe je innovatie bij jezelf, je managementteam en je medewerkers kunt stimuleren.

Daarna kwam, zoals bij elke bijeenkomst, een succesvolle ondernemer aan het woord. Dit keer Duncan Stutterheim. Duncan is ondernemer en onder andere mede-oprichter/eigenaar van ID&T. Voor veel van de leden was dit het hoogtepunt van de avond. Hij vertelde ronduit over hoe hij met zijn bedrijf ID&T sinds jaren feesten als Sensation, Thunderdome en Mysteryland organiseerde. Eerst alleen in Amsterdam en later over de hele wereld, in 22 landen. In 2013 verkocht hij 100% van het bedrijf aan SFX Entertainment. SFX betaalde voor ID&T honderd miljoen dollar. Zijn kracht blijkt uit het feit dat zijn bekendste nieuwe project, de immense feesttoren A’DAM – ‘Hello, I’m A’dam’ – een jaar na de opening als een waanzinnige draait. “Vierentwintig uur per dag feest. Als het feest in de kelder is afgelopen, begint in de loft een nieuw feest”, vertelde hij. Na de presentatie nam Duncan ons mee naar zijn A’DAM toren voor een rondleiding. Uiteindelijk belandden we op de rooftop bar ‘MADAM’ voor een borrel en hadden we prachtig uitzicht over de stad.

We sloten de avond af bij restaurant MOS aan de andere kant van het IJ. Met name de ligging van MOS, de unieke ruimte en het geweldige uitzicht over het IJ maakt dit restaurant zeer bijzonder. In 2016 werd MOS bekroond met een Michelinster.