Selecteer een pagina

De tweede bijeenkomst van Club Stedelijk vond op dinsdag 19 september plaats in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch.

De leden werden om 18.00 uur ontvangen tussen de kunstwerken van Bart Hess in de tentoonstelling ‘Future Bodies’.

Joris Kerkhofs en zijn staf van restaurant La Folie uit Zaltbommel schonken een mooi glas prosecco en serveerden amuses.

Onder leiding van Lars Sorensen volgde na de ontvangst het inhoudelijke programma. Timo de Rijk, directeur van het Stedelijk Museum, sprak over Bart Hess en zijn tentoonstelling en over toekomstplannen van het museum. Vervolgens kreeg Thomas Rau, ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair het woord. Zijn motto is ‘guided by the future’. Hij laat zich in al zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat op dit moment haalbaar is.

Rau levert al jaren een grote bijdrage aan de nationale en internationale discussie over duurzaamheid, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in de architectuur en aan de vraag hoe te handelen in het licht van de huidige grondstoffen schaarste. Bij zijn woorden voegt hij ook daden; met zijn architectenbureau RAU heeft hij diverse innovaties en nieuwe standaarden opgezet op het gebied van CO2-neutraal, energieneutraal  en energiepositief bouwen en recentelijk ook voor de circulaire architectuur. Daartoe richtte hij de Madaster Foundation op.

Rond 20.00 uur serveerden topkok Joris Kerkhofs en zijn team een heerlijk driegangendiner tussen de kunstwerken van de tentoonstelling Celebrating Ceramics. Het is honderd jaar geleden dat de beroemde Italiaanse architect en ontwerper Ettore Sottsass werd geboren. Als eerbetoon aan een van de grootste ontwerpers van de afgelopen eeuw toont het Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch honderd hoogtepunten uit zijn keramisch oeuvre.

Tussen de gerechten ging Lars Sorensen in gesprek met radiomaker en ondernemer Erik de Zwart. Erik gaf een kijkje in zijn vroegere en huidige leven, waarbij muziek een grote rol speelt. Zijn verhaal over een bijzondere investering in schilderijen maakte indruk.

Vervolgens konden de leden de tentoonstelling nog uitgebreid van Ettore Sottsass bewonderen onder het genot van koffie of glas wijn. Rond 22.30 uur eindigde een geslaagde avond.