Selecteer een pagina

De vijfde bijeenkomst van Club Stedelijk vond op dinsdag 20 juni plaats in Den Bosch.

De ontvangst was dit keer weer als vanouds in het museum. Geen tijd te verliezen want we hadden een bomvol inhoudelijk programma. De avond stond volledig in het teken van de expositie “California, Designing Freedom”.

Waar komt het ontwerp van jouw iPhone vandaan? Wie bedacht Facebook? Waar wordt de nieuwe Tesla ontwikkeld? De hightech-cultuur in Silicon Valley kent een verrassende oorsprong: de tegenbeweging in de jaren zestig, van The Summer of Love en Easy Rider. California: Designing Freedom toonde onze leden die geschiedenis met meer dan tweehonderd bijzondere objecten.

Eerste spreker was Prof. Ir. Deborah Nas. Als ondernemer en professor ‘Strategic design for technology-based innovation’ bij Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft, wist Deborah Nas ons te inspireren met trends in technologie en menselijk gedrag. In haar presentatie legde ze de focus op 3 technologieën met impact die de wereld volgens haar drastisch gaan veranderen: Internet of Things, Augmented Reality & Artificial Intelligence. Met name de vele voorbeelden van toepassingen uit de pratijk maakte haar verhaal bijzonder. “We hadden nog wel een uur langer naar haar kunnen luisteren”, was de feedback van veel leden.

Tweede spreker was Igor Beuker. Igor Beuker is award-winnend marketing strateeg voor merken als Nike, Amazon, L’Oréal en Unilever, trendwatcher voor Fortune 500s, serie-ondernemer met meerdere exits en angel investor. In de cloud, Internet of Things, Virtual Reality, Chat bots. Technologische ontwikkelingen staan in de hoogste versnelling. Maar staat jouw bedrijf dat ook? Dat is waar Igor ons op uitdaagde. Geen technisch gebabbel, maar concrete praktijkvoorbeelden die je direct kunt toepassen om jouw bedrijf gesmeerder te laten lopen.

Het diner werd deze keer verzorgd door restaurant Fabuleux uit Den Bosch. Dit keer begonnen we met een ‘walking’ voorgerecht zodat iedereen ruim de tijd had om de expositie te bezichtigen. Daarna aan tafel voor het hoofdgerecht met als spreker topondernemer John van Deursen. Een rasondernemer! Al in zijn militaire diensttijd handelde hij in allerlei producten. Van 1 gulden 2 gulden maken, dat is nog altijd zijn motto. Samen met zijn vrouw Mieke bouwde John van Deursen Shoeby uit tot één van Nederlands meest succesvolle modeketens, met zo’n 230 winkels in Nederland en België en maar liefst 1000 medewerkers in dienst. Zo’n 37 jaar geleden, begonnen ze samen, met zo goed als niks.

Het was weer een fantastische bijeenkomst; op naar de volgende die plaats gaat vinden op 25 september.